“Les empreses veuen la prevenció de riscos com una obligació”

Accidents, dolors, estrès… Aquests i molts més són conseqüència directa del treball diari i es poden millorar a través de la prevenció de riscos laborals. D’aquesta tasca se n’encarrega la Tania Hernandez Sansó, tècnic superior de prevenció de riscos laborals de GESEME.

 

Quins mètodes preventiriscos-laboralsus són més efectius segons la vostra experiència? Com es podria millorar la formació en aquestes matèries aconseguir millors resultats?

Hem arribat a la conclusió que el més efectiu són les formacions pràctiques al lloc de treball. Per millorar aquesta formació s’ha d’integrar la prevenció en el dia a dia, i aconseguir que sigui un element més de competitivitat, però el més important és que l’empresari estigui convençut d’aquesta formació.

Com s’aconsegueix el procés de conscienciació a les organitzacions? Com s’integren aquests programes amb els sistemes de prevenció de riscos laborals a les empreses?

El procés de conscienciació s’aconsegueix fent partíceps als treballadors, escoltant-los, fent-los veure els riscos que tenen en el seu lloc de treball i consensuant juntament les mesures de seguretat del seu lloc i la repercussió que tindria no complir-les a nivell de risc i sinistralitat.

En els últims anys hi ha una tendència a l’alça de la sinistralitat laboral. Quines en serien les causes més destacables? Què es pot fer per canviar aquesta tendència?

Sota el meu punt de vista, la causa de l’increment de sinistralitat és la falta d’integració de la prevenció de riscos en el dia a dia. S’ha enfocat la prevenció com “uns papers” totalment independents del treball real. Per canviar aquesta tendència hem d’esforçar-nos més en la conscienciació. No penalitzar a les empreses amb inspeccions, sinó fomentar les pràctiques segures en el treball com per exemple els bons per no sinistralitat, donar ajudes per comprar equips de protecció individual i no obligar a les empreses a hores de formació innecessàries, en serien alguns mètodes.

Aplicant totes les accions que vostès proposen a les empreses, s’aconsegueixen resultats?

S’acostuma a dir que la culpa és del tècnic de prevenció, però si les empreses tan sols contracten una hora de formació poca cosa hi podem fer. Si no hi ha interès per part de l’empresa és impensable obtenir resultats. Moltes vegades els empresaris no son coneixedors de la llei i la nostra feina és la d’aconseguir, treballant a partir dels recursos que té l’empresa en qüestió, que la compleixin.

ELOI URBANO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*